DIPLOMA D’ESPECIALITZACIÓ EN AVALUACIÓ I GESTIÓ DE PROJECTES DE COOPERACIÓ INTERNACIONAL PER AL DESENVOLUPAMENT

Dirigit a Professionals del camp de la cooperació al desenvolupament: delegats de projectes, tècnics de les ONGD, tècnics de l’administració pública, personal laboral de fundacions i/o empreses involucrades amb la cooperació al desenvolupament i els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Un Títol Propi de la Universitat de València que dona opció a realització de fins a 900 hores de pràctiques a través de la fundació ADEIT.

Podeu trobar més informació punxant sobre aquest enllaç

 


 

Jornades sobre discurs, discriminació i delictes d’odi per LGTBIfòbia i serofòbia

Desde Lambda i el seu programa de delictes d’odi, subvencionat per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, s’ha organitzat aquesta proposta de sensibilització i de formació, dirigida a professionals en primera línea d’intervenció amb persones vulnerables de ser víctimes de delictes d’odi per raons d’orientació sexual, identitat de gènere o per el seu estat serològic (LGTBIfòbia i serofòbia). 

L’objectiu principal es poder sensibilitzar en quant a les realitats discriminatories que pateix el col·lectiu LGTBI+, així com oferir eines i recursos per tal que les intervencions siguen lo més satisfactòries possibles, tant per a les professionals implicades en la intervenció, com per a les persones ateses. Els continguts seran impartits per la tècnica del programa de delictes d’odi de Lambda i per les professionals del servei ORIENTA València, oficina integral d’atenció al col·lectiu LGTBI+ de la Generalitat valenciana.

Es tracta d’unes jornades mixtes (online, presencial i telemàtiques), amb un total de 15 hores. Actualment oferim tres edicions (setembre, octubre i novembre), a les quals les persones interessades podran inscriure’s a través d’un formulari.

Formulari d’inscripció i més informació

 


 

Cursos sobre participació infantil

L’entitat “QUERA oci educatiu i compromés” ha organitzat dos cursos dirigits a persones que els interesse la participació infantil i adolescent. Existeixen dues modalitats de formació, depenent de si es troba en una fase inicial o avançada. Els cursos són:

  1. Dinamització infantil i adolescent r consells de participació infantil.
  2. Perfeccionament en la facilitació dels processos de participació infantil i adolescent.

Podeu trobar més informació punxant sobre aquest enllaç

 


 

Webinar gratuïta Peritatge Social

Des de l’Associació Nacional de Peritatge s’impartirà una webinar gratuïta el pròxim dimarts 10 d’abril a les 18.00 hores sobre el Peritatge Social en la nova llei de suports a la discapacitat.

 


 

Curs de postgrau “Expert universitari Els drets de la infància i adolescència: Contextos d’aplicació i enfocament de drets”

Des de la Universitat de València, s’ha organitzat un curs de postgrau, que aborda les qüestions més rellevants per al treball amb la infància i adolescència des d’un enfocament de drets i consideració dels contextos més vulnerables.

Enllaç web

 


 

Jornadas Malos tratos y violencia de género y Conductas violentas en la infancia y juventud

XXX Jornadas internacionales de los Cursos sobre:

Se celebrarán los días 21 y 22 de abril en la Facultad de Ciencias Económicas y Empresariales de la UNED. Madrid.

Dado que el aforo es limitado y el número de solicitudes muy elevado, también serán retransmitidas en directo por Canal UNED para quienes deseen verlas en streaming. Las personas interesadas deberán rellenar el siguiente formulario con sus datos. La inscripción estará abierta hasta el día 17 de abril.

Enlace al programa de las Jornadas

 


 

Dossier Jornada Governs acollidors: bones pràctiques per a promoure l’acolliment familiar a Espanya

ASEAF i Save the Children van organitzar el mes de novembre passat una Jornada l’objectiu de la qual era visibilitzar la situació actual de l’acolliment familiar al nostre país i oferir bones pràctiques estatals i internacionals per a promoure i impulsar aquest model de protecció.

Després de la jornada, es va realitzar un document que recull la informació i reflexions que es van aportar, així com recomanacions i propostes de bones pràctiques per a millorar l’acolliment familiar a Espanya. Us deixem a continuació l’enllaç al citat document, desitjant que puga resultar d’utilitat.

«Governs acollidors: bones pràctiques per a promoure l’acolliment familiar a Espanya» 

 


 

11/01/2022

Formació gratuïta a professionals en contacte amb infància i adolescència en acolliment familiar

Des de l’Associació de Voluntaris d’Acolliment Familiar (AVAF) ha organitzat la Formació a persones professionals en contacte amb la infància i l’adolescència en acolliment familiar (totalment gratuïta) subvencionada amb la Generalitat Valenciana, Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. Aquesta formació, de 40 hores teoricopràctiques, inclou aprox. 25 hores de formació en línia mitjançant plataforma ZOOM i una recopilació de material i bibliografia d’interés per al treball diari.

 

 


 

25/10/2021

Formació sobre el sistema de protecció a la infància 

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, a través de la Direcció General d’Infància i Adolescència col·labora en un conveni amb la Càtedra d’Infància de la Universitat Politècnica de València.

En el marc d’aquest conveni, es dona difusió a un curs l’objectiu principal del qual és formar, des de l’àmbit jurídic i socioeducatiu, als professionals que treballen directament amb infància i adolescència en situació de desprotecció social. Aquest curs porta per títol “Sistema de protecció a la Infància. Marc jurídic i socioeducatiu

  • Es desenvoluparà del 9 de novembre al 22 de desembre.
  • En l’apartat de formació de la pàgina web de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives està disponible la informació del curs així com l’enllaç per a formalitzar la seua inscripció.
  • Enllaç al programa detallat

 


 

01/10/2021

Anàlisi descriptiva i comprensiva del nou model de Serveis Socials de la Comunitat Valenciana

La UNED, amb la col·laboració del Col·legi Oficial de Treball Social de Castelló ha organitzat el curs Anàlisi descriptiva i comprensiva del nou model de Serveis Socials de la Comunitat Valenciana.

Els Serveis Socials a la Comunitat Valenciana afronten el gran repte que implica la implementació d’un nou model afavorit per la Generalitat Valenciana mitjançant una llei considerada de “tercera generació”. Aquesta nova norma reguladora planteja un autèntic canvi de paradigma amb l’aparició de diferents conceptes en la nostra pràctica professional com són la categorització de “serveis essencials”, generació de “drets subjectius” o la denominació de “serveis socials inclusius”, que requereixen d’un canvi de mirada respecte al que s’ha considerat tradicionalment en el seu objecte i tractament.

Ja siga per a les treballadores socials que desenvolupen els seus serveis en l’actualitat com per a les que desitgen incorporar-se al sistema en un futur pròxim, és imprescindible una lectura exhaustiva i comprensiva de la nova llei de Serveis Socials de la Comunitat Valenciana, així com les diferents normes que la van desenvolupant en el seu detall.

Enllaç al programa detallat

Feu clic ací per a més informació i inscripcions

 


 

08/07/2021

Expert universitari en drets de la infància i adolescència: contextos d’aplicació i enfocament de drets

La Universitat de València, a través de la seua Fundació Universitat-Empresa (Adeit) ha organitzat el curs Expert Universitari en els drets de la infància i adolescència: contextos d’aplicació i enfocament de drets, els objectius dels quals són que els destinataris adquirisquen una formació específica en drets de la infància i adolescència necessària per a poder dissenyar polítiques públiques amb perspectiva d’infància, realitzar intervencions de defensa i protecció, o formular accions de promoció dels drets dels xiquets, xiquetes i adolescents.

Es tracta d’una activitat formativa que compta amb la participació de la Direcció General d’Infància i Adolescència, i resulta molt recomanable per al desenvolupament d’actuacions relacionades amb els xiquets, xiquetes i adolescents.

En l’apartat de la pàgina web de la Direcció General d’Infància i Adolescència pots trobar més informació, consultar-la