III EDICIÓ DEL CURS DE VALORACIÓ DE LA SITUACIÓ DE DEPENDÈNCIA – COTS CASTELLÓ
Des del COTS Castelló han organitzat la III Edició del Curs de Valoració de la Situació de Dependència, que compta amb l’homologació de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, l’aval de la Universitat Oberta de Catalunya i es finançat per l’Institut Valencià de Formació, Investigació i Qualitat dels Serveis Socials (IVAFIQ).
- Modalitat online, tant la part teòrica com la part pràctica
- Entre el 11 de gener i 23 de febrer de 2023
- Dirigida als i les treballadores socials de la Comunitat Valenciana.
- Les inscripcions s’obriran el pròxim dia 15 de desembre a les 17.00h.
- Podeu llegir tota la informació en aquest enllaç
SEMINARIS ONLINE: “ASPECTES PSICOLÒGICS DE LA SOLEDAT I LES RELACIONS INTERPERSONALS”
El Col·legi Oifcial de Treball Social de Castelló, amb la col·laboració de la UNED i la Càtedra d’Igualtat i Benestar Piscològic UNED-Diputació de Castelló, organitza els Seminaris online:”Aspectes Psicològics de la Soledat i les relacions interpersonals”
- Se celebraran els dies 12 i 13 de Desembre.
- GRATUÏT
- ONLINE: Plataforma CISCO WEBEX (Uns dies abans s’enviarà l’enllaç per correu electrònic).
- DIRIGIT: a Professionals del Treball Social.
- INSCRIPCIÓ OBLIGATÒRIA
- Més informació i inscripcions
TELEFORMACIÓ: DRETS HUMANS EN CENTRES D’ATENCIÓ A LA SALUT MENTAL
- Dies: 22 i 23 novembre.
- Plataforma en línia: Plataforma Teleformació del Imserso i Cisco Webex.
- Dirigit a: professionals del sector de la salut mental i àmbit sociosanitari.
- Amb la participació de: docents de diferents llocs d’Espanya, els mòduls giraran entorn de temes com els drets i garanties jurídiques de les persones amb trastorn mental, les mesures no coercitives en els internaments voluntaris i involuntaris d’urgència i les bones praxis professionals, entre altres.
- Enregistrament de les sessions: algunes de les sessions en directe quedaran gravades per al seu posterior visionat a través de la plataforma de teleformació de *Imserso. Posteriorment podrà realitzar-se la difusió pública a través dels canals oficials de Imserso i del Creap.
- Automatriculació els dies 17 i 18 de novembre a través d’aquest link.
CURS APLICACIONS TÈCNIQUES ACTIVES PER A PROMOURE LA PARTICIPACIÓ INFANTIL
Des del Pla de Formació 2022 de Serveis Socials, Famílies, Infància i Adolescència impulsat pel Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 s’ofereix una acció formativa que resulta d’interés:
- Aplicacions tècniques actives per a promoure la participació infantil
Aquesta formació es durà a terme de manera presencial els dies 7, 8 i 9 de novembre a la ciutat de València. La data límit per a inscriure’s finalitza el 21 d’octubre.
El programa formatiu i l’enllaç per a la inscripció de l’esmentada acció està disponible en el següent enllaç web, per si resulta del vostre interés.
MÀSTER SALUT MENTAL I ADDICCIONS DES DEL TREBALL SOCIAL
Recentment s’ha realitzat el llançament de la primera edició del Màster en Salut Mental i Addiccions des del Treball Social (curs 2022-2023), un títol propi de la Universidad de Córdoba (UCO) i el Colegio Profesional de Trabajo Social de Córdoba (C.P.T.S Córdoba).
El Màster s’imparteix de manera online, a través d’un Campus Virtual totalment accessible i amb sessions presencials virtuals impartides per docents especialitzats en la matèria. A més, compta amb un mòdul de pràctiques en entitats públiques i privades. És una formació especialitzada i pionera al nostre país, dirigida exclusivament a professionals del Treball Social.
Tota la informació pot trobar-se en la pàgina web: https://www.cgtrabajosocial.
També pot dirigir-se a mastertrabajosocial@uco.es per a més informació.
DIPLOMA D’ESPECIALITZACIÓ EN AVALUACIÓ I GESTIÓ DE PROJECTES DE COOPERACIÓ INTERNACIONAL PER AL DESENVOLUPAMENT
Dirigit a Professionals del camp de la cooperació al desenvolupament: delegats de projectes, tècnics de les ONGD, tècnics de l’administració pública, personal laboral de fundacions i/o empreses involucrades amb la cooperació al desenvolupament i els Objectius de Desenvolupament Sostenible.
Un Títol Propi de la Universitat de València que dona opció a realització de fins a 900 hores de pràctiques a través de la fundació ADEIT.
Podeu trobar més informació punxant sobre aquest enllaç
Jornades sobre discurs, discriminació i delictes d’odi per LGTBIfòbia i serofòbia
Desde Lambda i el seu programa de delictes d’odi, subvencionat per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, s’ha organitzat aquesta proposta de sensibilització i de formació, dirigida a professionals en primera línea d’intervenció amb persones vulnerables de ser víctimes de delictes d’odi per raons d’orientació sexual, identitat de gènere o per el seu estat serològic (LGTBIfòbia i serofòbia).
L’objectiu principal es poder sensibilitzar en quant a les realitats discriminatories que pateix el col·lectiu LGTBI+, així com oferir eines i recursos per tal que les intervencions siguen lo més satisfactòries possibles, tant per a les professionals implicades en la intervenció, com per a les persones ateses. Els continguts seran impartits per la tècnica del programa de delictes d’odi de Lambda i per les professionals del servei ORIENTA València, oficina integral d’atenció al col·lectiu LGTBI+ de la Generalitat valenciana.
Es tracta d’unes jornades mixtes (online, presencial i telemàtiques), amb un total de 15 hores. Actualment oferim tres edicions (setembre, octubre i novembre), a les quals les persones interessades podran inscriure’s a través d’un formulari.
Formulari d’inscripció i més informació
Cursos sobre participació infantil
L’entitat “QUERA oci educatiu i compromés” ha organitzat dos cursos dirigits a persones que els interesse la participació infantil i adolescent. Existeixen dues modalitats de formació, depenent de si es troba en una fase inicial o avançada. Els cursos són:
- Dinamització infantil i adolescent r consells de participació infantil.
- Perfeccionament en la facilitació dels processos de participació infantil i adolescent.
Podeu trobar més informació punxant sobre aquest enllaç
Webinar gratuïta Peritatge Social
Des de l’Associació Nacional de Peritatge s’impartirà una webinar gratuïta el pròxim dimarts 10 d’abril a les 18.00 hores sobre el Peritatge Social en la nova llei de suports a la discapacitat.
- Enllaç d’inscripció: https://subscribepage.io/webinarperitaje
Curs de postgrau “Expert universitari Els drets de la infància i adolescència: Contextos d’aplicació i enfocament de drets”
Des de la Universitat de València, s’ha organitzat un curs de postgrau, que aborda les qüestions més rellevants per al treball amb la infància i adolescència des d’un enfocament de drets i consideració dels contextos més vulnerables.
Jornadas Malos tratos y violencia de género y Conductas violentas en la infancia y juventud
XXX Jornadas internacionales de los Cursos sobre:
- Malos tratos y violencia de género
- Conductas violentas en la infancia y juventud. Educar en la no violencia
Se celebrarán los días 21 y 22 de abril en la Facultad de Ciencias Económicas y Empresariales de la UNED. Madrid.
Dado que el aforo es limitado y el número de solicitudes muy elevado, también serán retransmitidas en directo por Canal UNED para quienes deseen verlas en streaming. Las personas interesadas deberán rellenar el siguiente formulario con sus datos. La inscripción estará abierta hasta el día 17 de abril.
Enlace al programa de las Jornadas
Dossier Jornada Governs acollidors: bones pràctiques per a promoure l’acolliment familiar a Espanya
ASEAF i Save the Children van organitzar el mes de novembre passat una Jornada l’objectiu de la qual era visibilitzar la situació actual de l’acolliment familiar al nostre país i oferir bones pràctiques estatals i internacionals per a promoure i impulsar aquest model de protecció.
Després de la jornada, es va realitzar un document que recull la informació i reflexions que es van aportar, així com recomanacions i propostes de bones pràctiques per a millorar l’acolliment familiar a Espanya. Us deixem a continuació l’enllaç al citat document, desitjant que puga resultar d’utilitat.
«Governs acollidors: bones pràctiques per a promoure l’acolliment familiar a Espanya»
11/01/2022
Formació gratuïta a professionals en contacte amb infància i adolescència en acolliment familiar
Des de l’Associació de Voluntaris d’Acolliment Familiar (AVAF) ha organitzat la Formació a persones professionals en contacte amb la infància i l’adolescència en acolliment familiar (totalment gratuïta) subvencionada amb la Generalitat Valenciana, Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. Aquesta formació, de 40 hores teoricopràctiques, inclou aprox. 25 hores de formació en línia mitjançant plataforma ZOOM i una recopilació de material i bibliografia d’interés per al treball diari.
- Enllaç al programa detallat
- Formulari d’inscripció: https://forms.gle/ByoCthChUMHRTr719
- Data límit per a realitzar la inscripció: 13 de gener de 2022
25/10/2021
Formació sobre el sistema de protecció a la infància
La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, a través de la Direcció General d’Infància i Adolescència col·labora en un conveni amb la Càtedra d’Infància de la Universitat Politècnica de València.
En el marc d’aquest conveni, es dona difusió a un curs l’objectiu principal del qual és formar, des de l’àmbit jurídic i socioeducatiu, als professionals que treballen directament amb infància i adolescència en situació de desprotecció social. Aquest curs porta per títol “Sistema de protecció a la Infància. Marc jurídic i socioeducatiu”
- Es desenvoluparà del 9 de novembre al 22 de desembre.
- En l’apartat de formació de la pàgina web de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives està disponible la informació del curs així com l’enllaç per a formalitzar la seua inscripció.
- Enllaç al programa detallat
01/10/2021
Anàlisi descriptiva i comprensiva del nou model de Serveis Socials de la Comunitat Valenciana
La UNED, amb la col·laboració del Col·legi Oficial de Treball Social de Castelló ha organitzat el curs Anàlisi descriptiva i comprensiva del nou model de Serveis Socials de la Comunitat Valenciana.
Els Serveis Socials a la Comunitat Valenciana afronten el gran repte que implica la implementació d’un nou model afavorit per la Generalitat Valenciana mitjançant una llei considerada de “tercera generació”. Aquesta nova norma reguladora planteja un autèntic canvi de paradigma amb l’aparició de diferents conceptes en la nostra pràctica professional com són la categorització de “serveis essencials”, generació de “drets subjectius” o la denominació de “serveis socials inclusius”, que requereixen d’un canvi de mirada respecte al que s’ha considerat tradicionalment en el seu objecte i tractament.
Ja siga per a les treballadores socials que desenvolupen els seus serveis en l’actualitat com per a les que desitgen incorporar-se al sistema en un futur pròxim, és imprescindible una lectura exhaustiva i comprensiva de la nova llei de Serveis Socials de la Comunitat Valenciana, així com les diferents normes que la van desenvolupant en el seu detall.
Feu clic ací per a més informació i inscripcions
08/07/2021
Expert universitari en drets de la infància i adolescència: contextos d’aplicació i enfocament de drets
La Universitat de València, a través de la seua Fundació Universitat-Empresa (Adeit) ha organitzat el curs Expert Universitari en els drets de la infància i adolescència: contextos d’aplicació i enfocament de drets, els objectius dels quals són que els destinataris adquirisquen una formació específica en drets de la infància i adolescència necessària per a poder dissenyar polítiques públiques amb perspectiva d’infància, realitzar intervencions de defensa i protecció, o formular accions de promoció dels drets dels xiquets, xiquetes i adolescents.
Es tracta d’una activitat formativa que compta amb la participació de la Direcció General d’Infància i Adolescència, i resulta molt recomanable per al desenvolupament d’actuacions relacionades amb els xiquets, xiquetes i adolescents.
En l’apartat de la pàgina web de la Direcció General d’Infància i Adolescència pots trobar més informació, consultar-la