«Violencia institucional hacia las mujeres inmigrantes: un estudio de caso en la ciudad de Valencia»
JA ESTÀ DISPONIBLE L’INFORME «Violencia institucional hacia las mujeres inmigrantes: un estudio de caso en la ciudad de Valencia», presentat en la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València davant un centenar de persones.
Realitzat a partir de l’experiència de la Asociación Por Ti Mujer, revela els mecanismes que obstaculitzen sistemàticament l’accés als drets bàsics de les dones migrants: una violència normalitzada i invisibilitzada que s’exerceix amb total impunitat.
Elaborat en col·laboració amb diferents organitzacions socials, a través d’una mostra de 45 dones migrants entre 18 i 65 anys, les dades reflecteixen la discriminació estructural:
- El 45% de les dones es trobaven en situació administrativa irregular.
- El 100% de les dones va trobar serioses dificultats per a accedir a una targeta SIP.
- El mercat de l’habitatge és totalment inaccessible per al 100% de les usuàries.
- La taxa de desocupació supera el 50%.
- Existeix una infrautilització manifesta dels Serveis Socials a causa de la desconfiança en l’Administració.
- Les dones migrants no denuncien els delictes de violència per temor a ser expulsades.
Jornada “Agresores de pareja: Estrategias de Intervención adaptadas a sus características y factores de riesgo”
La Universitat de València, el Programa CONTEXTO i la Asociación PSIMA organitzen la jornada “Agresores de pareja: Estrategias de Intervención adaptadas a sus características y factores de riesgo”, el dia 3 d’octubre en el ADEIT- FUNDACIÓ UNIVERSITAT EMPRESA. UNIVERSITAT DE VALÈNCIA.
Ací podeu accedir a tota la informació i les inscripcions: https://www.eventbrite.es/e/entradas-agresores-de-pareja-estrategias-de-intervencion-individualizadas-710646662297?aff=oddtdtcreator
JORNADA SOBRE DIVERSITAT SEXUAL I DELICTES D'ODI PER LGTBIFÒBIA
Desde Lambda col·lectiu LGTB+ per la diversitat sexual, de gènere i familiar i en concret desde els programes de delictes d’odi de l’entitat, ens presenten una proposta de sensibilització.
Aquesta proposta va dirigida a col·lectius professionals en contacte amb víctimes o possibles víctimes de delicte d’odi per raons d’OSIG (orientació sexual i identitat de gènere).
L’objectiu es, sensibilitzar als professionals per tal d’apropar la realitat del nostre col·lectiu al voltant de la discriminació que pateix , acostant aquesta realitat a la práctica profesional diaria per poder dur a terme intervencions satisfactòries.
Més informació i detalls de la jornada
Formulari de sol·licitud d’informació, per tal de sol·licitar la realització de la jornada o jornades.
II JORNADES DE SERVEIS SOCIALS ATENCIÓ PRIMÀRIA (ELX)
El 23 i 24 de febrer de 2023 es van celebrar a la ciutat d’Elx les II Jornades de Serveis Socials Atenció Primària.
Fes clic ací per a obtindre més informació i visualitzar les ponències que es van realitzar.
2n Congrés d'Atencions Domiciliàries
La Càtedra en Innovació en Serveis Socials i Dependència de l’Ajuntament de Fuenlabrada, la UNED i l’Associació de Directores i Gerents en Serveis Socials va celebrar el passat 24 de març de 2023 el 2n Congrés Nacional d’Atenció Domiciliària a Fuenlabrada.
En aquesta segona edició el Congrés s’ha centrat en l’aplicabilitat de la tecnologia en l’àmbit de les cures. Per a això es van organitzar una sèrie de taules redones sobre tecnologia en l’atenció domiciliària, en l’atenció residencial i en els centres de dia.
Per a més informació pot accedir ACÍ
En ell trobarà accés a:
- El programa del 2n Congrés d’atenció domiciliària
- El document conjunt amb les ponències presentades
- I els vídeos pujats a el canal de Youtube de la Càtedra
L'INFORME D'IMPACTE EN LA INFÀNCIA I ADOLESCÈNCIA EN EL PROJECTE DE PRESSUPOSTO
Recentment s’ha publicat el Projecte de pressupostos de la Generalitat Valenciana per a l’any 2023.
Com ja ve succeint últimament, en aquest projecte normatiu, s’acompanya L’INFORME D’IMPACTE EN LA INFÀNCIA I ADOLESCÈNCIA EN EL PROJECTE DE PRESSUPOSTOS.
Aquest informe conté una àmplia anàlisi de la situació de xiquets, xiquetes i adolescents del nostre entorn, així com una revisió de l’impacte de diferents programes pressupostaris en els seus drets.
Us recomanem la seua consulta, fent clic ací.
"Guia de recursos i activitats per a treballar amb la infància i l'adolescència els seus drets"
La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, a través de la Direcció General d’Infància i Adolescència, ha creat una guia, amb la intenció de servir com una eina per a què xiquets, xiquetes i adolescents (XXA) juguen, es relacionen, aprenguen i gaudisquen de la celebració del dia dels de la infància, al mateix temps que promouen els seus drets com a protagonistes del canvi.
Aquest document, que porta per títol “Guia de recursos i activitats per a treballar amb la infància i l’adolescència els seus drets”, contempla 20 fitxes d’activitats, cadascuna d’elles vinculada a un o diversos drets sobre la base de la Llei valenciana d’infància i adolescència (Llei 26/2018, de 21 de desembre, de la Generalitat, de drets i garanties de la infància i l’adolescència), sota el paraigua dels drets universals de la infància que recull la Convenció dels Drets de la Infància.
A més, ha comptat amb la col·laboració de 4 òrgans de participació municipals que han participat en el testatge d’algunes activitats de la guia.
Actualment, la guia està disponible en versió digital, tant en valencià com en castellà, en l’apartat web al qual s’accedeix punxant sobre la imatge del marge. En ell està la guia completa, les fitxes de cada activitat, un vídeo presentant la guia a càrrec de la directora general d’Infància i Adolescència així com els vídeos que resumeixen el testatge de les activitats per part de cada Consell municipal.
Manual per a la prevenció de l'extremisme violent
L’IVAJ ha editat un manual per a la prevenció de l’extremisme violent a través de la informació juvenil resultant de l’acord entre el Consell d’Europa i l’Agència Europea d’Informació i Assessorament Juvenil (ERYICA). Aquest manual, que porta per títol Lligams, tracta de promoure i desenvolupar la cooperació europea en l’àmbit de la informació i l’assessorament juvenil.
Es pot consultar la informació sobre el manual i accedir a l’enllaç per a descarregar-lo mitjançant la pàgina web de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.
Publicació de "Trabajo social para tiempos convulsos. El camino hacia la ruptura epistemológica"
- Autoria: Amparo Martí Trotonda i José Vicente Pérez Cosín
- Col. DESENVOLUPAMENT TERRITORIAL
- 2020 – 408 pp. – ISBN: 978-84-9134-740-8
- THEMA: JKS
- Editorial: Publicacions Universitat de València (PUV)
La pràctica narrativa s’ha convertit en un nou paradigma de la intervenció social, per això és important acostar-se al coneixement de la construcció epistemològica d’aquest model de treball social. L’objectiu del llibre és demostrar la capacitat d’impacte d’aquest model en les professionals que treballen en aquest àmbit, la posició del qual de poder és qüestionada pels paradigmes postmoderns i postestructuralistes. Així mateix, ens acosta a la pràctica d’aquestes treballadores i altres professionals dels serveis socials en el seu exercici quotidià: com, a través del nou model de la pràctica narrativa, es canvia la percepció de la realitat dels problemes socials i com les persones consultants poden trobar un relat diferent que els permeta prendre consciència del seu apoderament davant l’adversitat.