I Jornada de Treball Social Forense de Catalunya
El proper 3 de març el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, a través de la Comissió de Peritatge Social, organitzarà la I Jornada de Treball Social Forense de Catalunya.
L’objectiu principal d’aquesta primera jornada és promoure i difondre la tasca social en l’àmbit judicial, així com crear un espai de diàleg entre els i les professionals de l’àmbit judicial i les treballadores socials forenses, per tal de posar sobre la taula quins aspectes s’han de millorar. També s’abordarà quina és la situació actual arran de noves lleis que s’han aprovat i que interpel·len directament a les professionals del treball social.
La jornada, que començarà a les 16h, es farà en format híbrid, amb places presencials a la Sala Maria Aurèlia Capmany del Pati Llimona i online a través del seu canal de Youtube (es rebrà l’enllaç de connexió només si s’ha fet la inscripció prèvia).
Fes clic ací per a obtindre més informació.
I Congrés d’Intervenció Psicosocial en Emergències
Del 27 al 29 d’abril de 2022, el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya organitza el I Congrés d’Intervenció Psicosocial en Emergències. Aquesta innovadora cita naix amb la voluntat de posar en valor l’atenció psicosocial cap a les persones en situacions d’emergències i catàstrofes. Alhora, pretén ser un espai de trobada i reflexió entre professionals de diferents àmbits que servisca per a teixir xarxes que ens permeten millorar el suport a les persones afectades.
Més informació i inscripció ací
“Guia de recursos i activitats per a treballar amb la infància i l’adolescència els seus drets”
La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, a través de la Direcció General d’Infància i Adolescència, ha creat una guia, amb la intenció de servir com una eina per a què xiquets, xiquetes i adolescents (XXA) juguen, es relacionen, aprenguen i gaudisquen de la celebració del dia dels de la infància, al mateix temps que promouen els seus drets com a protagonistes del canvi.
Aquest document, que porta per títol “Guia de recursos i activitats per a treballar amb la infància i l’adolescència els seus drets”, contempla 20 fitxes d’activitats, cadascuna d’elles vinculada a un o diversos drets sobre la base de la Llei valenciana d’infància i adolescència (Llei 26/2018, de 21 de desembre, de la Generalitat, de drets i garanties de la infància i l’adolescència), sota el paraigua dels drets universals de la infància que recull la Convenció dels Drets de la Infància.
A més, ha comptat amb la col·laboració de 4 òrgans de participació municipals que han participat en el testatge d’algunes activitats de la guia.
Actualment, la guia està disponible en versió digital, tant en valencià com en castellà, en l’apartat web al qual s’accedeix punxant sobre la imatge del marge. En ell està la guia completa, les fitxes de cada activitat, un vídeo presentant la guia a càrrec de la directora general d’Infància i Adolescència així com els vídeos que resumeixen el testatge de les activitats per part de cada Consell municipal.
“QUERA oci educatiu i compromés”
L’entitat “QUERA oci educatiu i compromés” ha organitzat dos cursos dirigits a persones que els interesse la participació infantil i adolescent. Existeixen dues modalitats de formació, depenent de si es troba en una fase inicial o avançada. Els cursos són:
- Dinamització infantil i adolescent.
- Perfeccionament en la facilitació dels processos de participació infantil i adolescent.
Podeu trobar més informació punxant ací
Manual per a la prevenció de l’extremisme violent
L’IVAJ ha editat un manual per a la prevenció de l’extremisme violent a través de la informació juvenil resultant de l’acord entre el Consell d’Europa i l’Agència Europea d’Informació i Assessorament Juvenil (ERYICA). Aquest manual, que porta per títol Lligams, tracta de promoure i desenvolupar la cooperació europea en l’àmbit de la informació i l’assessorament juvenil.
Es pot consultar la informació sobre el manual i accedir a l’enllaç per a descarregar-lo mitjançant la pàgina web de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.
Publicación de ‘Trabajo social para tiempos convulsos. El camino hacia la ruptura epistemológica’
- Autoría: Amparo Martí Trotonda y José Vicente Pérez Cosín
- Col. DESARROLLO TERRITORIAL
- 2020 – 408 pp. – ISBN: 978-84-9134-740-8
- THEMA: JKS
- Editorial: Publicacions Universitat de València (PUV)
La práctica narrativa se ha convertido en un nuevo paradigma de la intervención social, por ello es importante acercarse al conocimiento de la construcción epistemológica de este modelo de trabajo social. El objetivo del libro es demostrar la capacidad de impacto de este modelo en las profesionales que trabajan en este ámbito, cuya posición de poder es cuestionada por los paradigmas posmodernos y posestructuralistas. Así mismo, nos acerca a la práctica de estas trabajadoras y demás profesionales de los servicios sociales en su ejercicio cotidiano: cómo, a través del nuevo modelo de la práctica narrativa, se cambia la percepción de la realidad de los problemas sociales y cómo las personas consultantes pueden encontrar un relato diferente que les permita tomar conciencia de su empoderamiento ante la adversidad.