JORNADA SOBRE DIVERSITAT SEXUAL I DELICTES D'ODI PER LGTBIFÒBIA
Desde Lambda col·lectiu LGTB+ per la diversitat sexual, de gènere i familiar i en concret desde els programes de delictes d’odi de l’entitat, ens presenten una proposta de sensibilització.
Aquesta proposta va dirigida a col·lectius professionals en contacte amb víctimes o possibles víctimes de delicte d’odi per raons d’OSIG (orientació sexual i identitat de gènere).
L’objectiu es, sensibilitzar als professionals per tal d’apropar la realitat del nostre col·lectiu al voltant de la discriminació que pateix , acostant aquesta realitat a la práctica profesional diaria per poder dur a terme intervencions satisfactòries.
Més informació i detalls de la jornada
Formulari de sol·licitud d’informació, per tal de sol·licitar la realització de la jornada o jornades.
7º CONGRESO TRABAJO SOCIAL DEL COTS - Madrid
El Colegio Oficial de Trabajo Social de Madrid està organitzant el 7. º Congreso de Trabajo Social de Madrid, que tindrà lloc els dies 8 i 9 de juny de 2023, en Tres Cantos, i en el qual està previst participen més de tres-centes/s treballadores/s socials de diferents àmbits professionals, on es durà a terme l’intercanvi de coneixement tant a nivell teòric com pràctic i que sens dubte serà de rellevància per a l’acompliment professional, fent del nostre 7. º Congrés una oportunitat única per a les i els professionals del Treball Social del Treball Social.
Més informació en la pàgina del Congrés.
II JORNADES DE SERVEIS SOCIALS ATENCIÓ PRIMÀRIA (ELX)
El 23 i 24 de febrer de 2023 es van celebrar a la ciutat d’Elx les II Jornades de Serveis Socials Atenció Primària.
Fes clic ací per a obtindre més informació i visualitzar les ponències que es van realitzar.
2º Congreso de Atenciones Domiciliarias
La Cátedra en Innovación en Servicios Sociales y Dependencia del Ayuntamiento de Fuenlabrada, la UNED y la Asociación de Directoras y Gerentes en Servicios Sociales celebró el pasado 24 de marzo de 2023 el 2º Congreso Nacional de Atención Domiciliaria en Fuenlabrada.
En esta segunda edición el Congreso se ha centrado en la aplicabilidad de la tecnología en el ámbito de los cuidados. Para ello se organizaron una serie de mesas redondas sobre tecnología en la atención domiciliaria, en la atención residencial y en los centros de día.
Para más información puede acceder AQUI
En él encontrará acceso a:
- El programa del 2º Congreso de atención domiciliaria
- El documento conjunto con las ponencias presentadas
- Y los videos subidos al canal de Youtube de la Cátedra
L'INFORME D'IMPACTE EN LA INFÀNCIA I ADOLESCÈNCIA EN EL PROJECTE DE PRESSUPOSTO
Recentment s’ha publicat el Projecte de pressupostos de la Generalitat Valenciana per a l’any 2023.
Com ja ve succeint últimament, en aquest projecte normatiu, s’acompanya L’INFORME D’IMPACTE EN LA INFÀNCIA I ADOLESCÈNCIA EN EL PROJECTE DE PRESSUPOSTOS.
Aquest informe conté una àmplia anàlisi de la situació de xiquets, xiquetes i adolescents del nostre entorn, així com una revisió de l’impacte de diferents programes pressupostaris en els seus drets.
Us recomanem la seua consulta, fent clic ací.
"Guia de recursos i activitats per a treballar amb la infància i l'adolescència els seus drets"
La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, a través de la Direcció General d’Infància i Adolescència, ha creat una guia, amb la intenció de servir com una eina per a què xiquets, xiquetes i adolescents (XXA) juguen, es relacionen, aprenguen i gaudisquen de la celebració del dia dels de la infància, al mateix temps que promouen els seus drets com a protagonistes del canvi.
Aquest document, que porta per títol “Guia de recursos i activitats per a treballar amb la infància i l’adolescència els seus drets”, contempla 20 fitxes d’activitats, cadascuna d’elles vinculada a un o diversos drets sobre la base de la Llei valenciana d’infància i adolescència (Llei 26/2018, de 21 de desembre, de la Generalitat, de drets i garanties de la infància i l’adolescència), sota el paraigua dels drets universals de la infància que recull la Convenció dels Drets de la Infància.
A més, ha comptat amb la col·laboració de 4 òrgans de participació municipals que han participat en el testatge d’algunes activitats de la guia.
Actualment, la guia està disponible en versió digital, tant en valencià com en castellà, en l’apartat web al qual s’accedeix punxant sobre la imatge del marge. En ell està la guia completa, les fitxes de cada activitat, un vídeo presentant la guia a càrrec de la directora general d’Infància i Adolescència així com els vídeos que resumeixen el testatge de les activitats per part de cada Consell municipal.
Manual per a la prevenció de l'extremisme violent
L’IVAJ ha editat un manual per a la prevenció de l’extremisme violent a través de la informació juvenil resultant de l’acord entre el Consell d’Europa i l’Agència Europea d’Informació i Assessorament Juvenil (ERYICA). Aquest manual, que porta per títol Lligams, tracta de promoure i desenvolupar la cooperació europea en l’àmbit de la informació i l’assessorament juvenil.
Es pot consultar la informació sobre el manual i accedir a l’enllaç per a descarregar-lo mitjançant la pàgina web de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.
Publicación de 'Trabajo social para tiempos convulsos. El camino hacia la ruptura epistemológica'
- Autoría: Amparo Martí Trotonda y José Vicente Pérez Cosín
- Col. DESARROLLO TERRITORIAL
- 2020 – 408 pp. – ISBN: 978-84-9134-740-8
- THEMA: JKS
- Editorial: Publicacions Universitat de València (PUV)
La práctica narrativa se ha convertido en un nuevo paradigma de la intervención social, por ello es importante acercarse al conocimiento de la construcción epistemológica de este modelo de trabajo social. El objetivo del libro es demostrar la capacidad de impacto de este modelo en las profesionales que trabajan en este ámbito, cuya posición de poder es cuestionada por los paradigmas posmodernos y posestructuralistas. Así mismo, nos acerca a la práctica de estas trabajadoras y demás profesionales de los servicios sociales en su ejercicio cotidiano: cómo, a través del nuevo modelo de la práctica narrativa, se cambia la percepción de la realidad de los problemas sociales y cómo las personas consultantes pueden encontrar un relato diferente que les permita tomar conciencia de su empoderamiento ante la adversidad.