Aquest dilluns 25 de novembre, Dia Internacional per l’Eliminació de les Violències cap a les Dones, el Col·legi Oficial de Treball Social de València (COTSV) també ha eixit al carrer per a cridar contra les violències masclistes. Efectivament, violències, en plural. I és que no només n’hi ha un tipus, n’hi ha moltes. Fins i tot, la violència de gènere s’amaga en situacions que no ho semblen.
“Ni una menys”, s’ha pogut escoltar a la manifestació que ha començat a la Porta de la Mar i ha acabat a la Plaça de l’Ajuntament de València. “No és no”, ha sigut altre dels crits que han fet les persones manifestants. Rètols, pancartes i cartells amb missatges similars, però sempre molt contundents, també s’han pogut vore al llarg de la marxa. Aquesta mobilització, a València, s’ha caracteritzat per tindre una gran participació d’homes, a diferència d’altres anys, quan n’eren molt pocs els que hi anaven.
El col·lectiu de treballadores socials està sempre al costat de les víctimes. De fet, aquestes professionals intervenen en molts casos de violència de gènere i coneixen de primera mà la difícil realitat en què viuen. Per això, i per molts més motius, el Treball Social sempre ha de ser feminista.
En el que portem de 2019, 52 dones ja han sigut assassinades a mans de les seues parelles o exparelles. Una xifra escandalosa que va en augment. L’última víctima mortal per violència de gènere ha sigut del mateix 25 de novembre, a Tenerife.