La gestió de l’Ingrés Mínim Vital (IMV) és una qüestió que ocupa i preocupa a molts/es professionals del treball social, donat que sovint acompanyem en la tramitació d’aquesta prestació i rebem un considerable nombre de consultes en aquest sentit. Per això, des del col·legi vam organitzar una reunió informativa amb l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS). Tot plegat, l’objectiu d’aquest encontre va estar la generació d’un espai en el qual compartir experiències i dubtes al respecte.
La sessió, que va tindre lloc el dijous 11 de novembre, va comptar amb la participació de Susana Lejarreta Lobo, directora provincial de l’INSS; Gustavo Javier Sabariz Yañez, subdirector provincial de l’INSS; i Rafael López Cózar, gestor de prestacions. A més a més, hi van assistir un grup limitat de companyes i companys, donat que l’aforament era limitat per qüestions de seguretat sanitària, que van traslladar les principals inquietuds des del treball social. Per exemple, aquest va estar el cas de:
- Els requisits imprescindibles per a gestionar l’IMV i els darrers canvis en aquests
- Les condicions específiques per a casos concrets, com unitats familiars unipersonals, divorcis o separacions amb custòdies compartides, desnonaments, víctimes de violència de gènere…
- La coordinació i la compatibilitat entre l’IMV i la Renta Valenciana d’Inclusió (RVI)
- Les notificacions de resolucions denegatòries i els següents pasos
- La via de comunicació amb l’administració pública per a la gestió de certificacions, resolució de preguntes, presentació de documentació…
Sabem que l’IMV és un tema important, de manera que ens agradaria facilitar tota la informació possible perquè vos ajude en l’acompliment de la vostra labor professional. Ara com ara, posem a la vostra disposició totes les anotacions generades arran d’aquesta sessió amb l’INSS. Des del col·legi ens comprometem a organitzar més activitats i formacions sobre qüestions com aquesta, les quals ens incumbeixen directament tant als/es treballadors/es socials com a la ciutadania.