El 20 de febrer se celebra el Dia Mundial de la Justícia Social. I no hi ha justícia social sense Serveis Socials. L’any 2014 van estar aquests en greu perill. Per això, multitud de companyes i companys de diferents col·lectius relacionats amb els Serveis Socials, entre els quals es troben les treballadores i els treballadors socials, van presentar més de 2.200 instàncies a la Conselleria de Benestar Social d’aleshores. Va ser just el 20 de febrer de 2014.
La Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local, del 27 de desembre de 2013, estrangulava els Serveis Socials, que són el quart pilar de l’Estat de Benestar. És a dir, els departaments dels ajuntaments que asseguren la justícia social. I és que moltes i molts professionals d’aquest àmbit van sentir en aquell moment que per a l’Administració no importava en absolut la justícia social.
En els més de 2.200 escrits es demanava, entre d’altres coses, la derogació de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local. A hores d’ara, tots aquests col·lectius segueixen amb la seua reivindicació del fet que els Serveis Socials siguen de qualitat, universals i gratuïts.
Amb el lema Tancar l’escletxa de les desigualtats per a aconseguir la justícia social, la reivindicació tampoc pot faltar aquest any. El Col·legi Oficial de Treball Social de València, d’acord amb el posicionament de Nacions Unides, promou la justícia social per a eliminar les barreres que enfronten les persones a causa del gènere, l’edat, la raça, l’ètnia, la religió, la cultura o la discapacitat. I els Serveis Socials són més necessaris que mai. Tal com afirma el Consejo General del Trabajo Social, la professió del Treball Social està fermament compromesa amb els principis de justícia social i drets humans i treballa per a garantir els drets universals i indivisibles de llibertat, igualtat i dignitat humana.