S’impartirà en deu sessions sincròniques en modalitat en línia els dies 28 i 30 de març, i 11,18, 20, 25 i 27 d’abril de 2023, en horari de 16.00 a 19.00 hores
Els Col·legis Oficials de Treball Social de Castelló i València tornen a unir sinergies per a impulsar la formació continuada de les i els treballadors socials amb el curs ‘Peritatge social i els seus àmbits d’especialització’.
La formació, amb places limitades que s’atendran per ordre d’inscripció, s’impartirà en modalitat en línia en deu sessions sincròniques els dies 28 i 30 de març, i 11,18, 20, 25 i 27 d’abril de 2023, en horari de 16.00 a 19.00 hores.
El formulari d’inscripció està disponible ACÍ
Les deu sessions seran impartides per Eva Giralt, Treballadora Social Forense, Màster en Mediació i Resolució de Conflictes, Postgraduada en Tècniques d’Entrevista i Postgraduada en Peritatge Social Forense. Amb més de 25 anys d’experiència laboral en Execució Penal, Justícia Juvenil, Protecció a la Infància i Treball social forense, Giralt és experta en diagnòstic social i tècniques d’entrevista i docent en la UOC, Universitat de Vic, Universitat Pere Tarrés, Centre d’Estudis Jurídics de Catalunya, Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya i diferents entitats i organitzacions de l’àmbit de la salut i jurídic.
Aquest curs té com a finalitat l’especialització en ciències socials forenses de les i els professionals del Treball Social.
Està pensat tant per a professionals que desitgen un primer contacte amb el món pericial com per als qui tenen alguna experiència en peritatge i vulguen contrastar els seus coneixements o millorar-los.
El Treball Social Forense és l’aplicació del Treball Social a interrogants en l’àmbit penal, civil i social mitjançant el diagnòstic social. És un mitjà de prova per a avaluar la condició individual, familiar, econòmica i sociocultural d’una persona en una situació concreta per a un procés judicial, determinant, si és el cas, el mal social.
Així, els objectius del curs són:
- Conéixer el paper del/la treballador/a social forense.
- Adquirir les competències necessàries per a l’elaboració i defensa de pericials socials, així com crear estratègies pròpies.
- Dotar de conceptes i eines pràctiques amb la finalitat de desenvolupar les habilitats necessàries per a l’elaboració de peritatges socials.
- Augmentar les competències en les tècniques bàsiques en el procés d’exploració.
- Augmentar les competències per al diagnòstic social i l’avaluació.
- Detectar les interferències i dificultats per a la correcta elaboració d’informes pericials.
El preu de matrícula per a les i els col·legiats en actiu és de 100 euros; i de 85 euros per a col·legiats/des bonificats/des (persones desocupades o en actiu, amb uns ingressos inferiors al 1,5 de l’IPREM). Per a beneficiar-se de la reducció de quota hauran de presentar l’última nòmina/certificat de la prestació per desocupació i la vida laboral.