El Col·legi Oficial de Treball Social de València (COTSV), conjuntament amb els col·legis d’Alacant i Castelló, s’ha reunit aquest dijous amb María José Cortell, directora general d’Acció Comunitària i Barris Inclusius, per a exposar en quina situació es troben les treballadores i els treballadors socials dels Serveis Socials municipals arran de l’obligació d’informar sobre certes situacions de les persones sol·licitants de l’Ingrés Mínim Vital (IMV).
Ferran Senent, president del COTSV, ha traslladat a la directora general d’Acció Comunitària i Barris Inclusius la preocupació de les persones col·legiades que exerceixen en Serveis Socials per la «sensació d’inestabilitat i inseguretat jurídica» que els porta la realització d’aquests informes per a la tramitació de l’IMV, que és una prestació de la Seguretat Social (INSS). A més de «la sobrecàrrega de treball que ja existeix, aquesta es veu incrementada o agreujada amb la realització de tasques impròpies i l’acreditació de circumstàncies per a altres administracions», ha afegit.
Per altra banda, entre d’altres qüestions, s’ha tractat la importància d’implementar un pla de vacunació entre col·lectius que estan fora dels circuits sociosanitaris habituals, com ara les persones que es troben en situació de carrer, així com la necessitat de formació a les i els professionals del Treball Social per a la tramitació de la Renda Valenciana d’Inclusió (RVI).
Els col·legis oficials de Treball Social de València, Alacant i Castelló s’han emplaçat per a formar una comissió intercol·legial i continuar amb les reunions amb la Direcció General d’Acció Comunitària i Barris Inclusius, amb la qual «s’està treballant colze a colze», tal com apunta Senent.
En la trobada, realitzada en modalitat mixta, també han participat Bárbara Esplugues, gerent del COTSV; Loles Soler, presidenta del COTS Alacant, Mercé Sirvent, vocal del COTS Alacant; Jaume Agost, president del COTS Castelló; i Roser Boix, vocal del COTS Castelló.