Quantes obres has llegit sobre Treball Social? Han estat més acadèmiques o també literàries? A continuació et proposem deu llibres que aborden la nostra professió des de diferents perspectives. Corresponen a gèneres diversos. Hi ha publicacions més i menys recents. En alguns casos, el Treball Social és el centre, mentre que en uns altres es tracta d’un tema secundari. Siga com siga, conviden a reflexionar sobre aquesta disciplina que ens ocupa.
Et suggerim revisar-los i compartir experiències: quins has llegit, què t’han semblat, quins títols recomanaries… Esperem el teu parer!
- “Trabajo social a pie de calle”, de Mary E. Richmond
- “Silencio administrativo”, de Sara Mesa
- “La dimensión terapéutica del Trabajo Social. Guía práctica para el desarrollo del Trabajo Social Clínico, volviendo a su origen humanista y relacional”, Lola Urraca
- “Trabajo social y servicios sociales”, de Mª Patrocinio Las Heras
- “Minorías: historias de desigualdad y valentía”, de Desirée Bela-Lobedde
- “Prácticas del Trabajo Social Clínico”, de Amaya Ituarte Tellaeche
- “Terapia social: un instrumento para el cambio”, de Gabriel A. Cano
- “Diez historias asombrosas de Trabajo Social”, de Óscar Cebolla Bueno
- “El Trabajo Social clínico es legítimo”, de Jonathan Regalado
- “Discapacidad, sistemas de protección y Trabajo Social”, de Rafael de Lorenzo
I afegim un extra: el conte “La meua mamà és treballadora social”, escrit per la nostra companya Bárbara Esplugues i il·lustrat per Paloma Pérez. Una obra pensada perquè la xicalla conega la nostra professió i entenga els nostres valors. Pròximament organitzarem més presentacions!