El 8 de març se celebra el Dia Internacional de la Dona. Però, per què és tan important que les treballadores (i també els treballadors) socials se sumen a les reivindicacions que es fan als carrers de diferents pobles i ciutats arreu del món el 8M? En primer lloc, cal tindre en compte dos principis de la professió: la lluita per la igualtat i la justícia social.
A partir d’aquests, com a essència, des del Treball Social s’han d’aportar propostes de canvi en la intervenció social que proporcionen una transformació en les estructures i discursos. Per quin motiu? La comissió d’Igualtat i Violència de Gènere del Col·legi Oficial de Treball Social de València (COTSV) ho té clar: «No hem arribat a aconseguir la igualtat efectiva, i per tant, no solament volem drets, volem fets!«.
Els professionals del Treball Social poden fer (i fan) una tasca incansable per a lluitar contra la violència de gènere. El Centre Dona 24 hores és un bon exemple d’aquest treball non stop, però també en l’atenció primària s’atenen casos d’aquests. Fins i tot als centres de salut. Per esmentar alguns organismes que hi intervenen. L’eslògan que el COTSV ha triat aquest any, El meu treball és social; la meua acció, feminista, no podia ser més encertat.
Per tant, la comissió d’Igualtat i Violència de Gènere del COTSV pretén encoratjar tots i totes les professionals a eixir al carrer per demanar un món més just, un món més segur per a les dones, un món en què la igualtat de gènere i l’erradicació de la violència contra les dones es convertisca en una realitat.