El formulari d’inscripció s’obrirà el dijous 11 de maig a les 12h. El podràs trobar al final de la pàgina.
Format: presencial
Durada: del 31 de maig al 14 de juny.
Sessions presencials: 31 de maig, 5, 7, 12, 14 de juny
Horari: de 16:30 a 19:30h
Nº hores: 15h de formació presencial i 5h dedicades a casos pràctics i test
Lloc: Seu del Col·legi Oficial de Treball Social de València
Nº d’ hores: 20h
Idioma: castellà
Nº places: Mínim 10 , màxim 40 alumnes.
Termini d’inscripció: fins esgotar les places disponibles.
Dirigit a: Treballadors/es socials
Objectiu:
✔ Que l’alumnat obtinga el coneixement sobre la gestió, tramitació i el procediment per al reconeixement del grau de Dependència i de l’accés al Sistema d’Atenció a les Persones en Situació a la Dependència.
✔ Conéixer els serveis i prestacions del catàleg del Sistema d’Atenció a la Dependència a la Comunitat Valenciana i la seua correcta aplicació segons els casos, tenint en compte el règim de compatibilitats i incompatibilitats.
✔ Adquirir les competències pròpies en l’atenció a les persones en situació de dependència i els seus familiars.
✔ Examinar la matèria legislativa acord a les situacions de dependència com són la llei 39/2006, de 14 de desembre, de Promoció de l’Autonomia Personal i Atenció a les persones en situació de dependència. Els Decrets 62/2017, de 19 de maig, i decret 102/2022, de 5 d’Agost, pels quals s’estableix el procediment per a reconéixer el grau de dependència a les persones i l’accés al sistema públic de serveis i prestacions econòmiques.
Continguts:
Mòdul I: Marc Legislatiu en relació amb la Promoció de l’Autonomia Personal i Atenció a la Dependència.
Mòdul II: Reconeixement de la situació de Dependència: procediment inicial, resolució de grau de dependència, revisions.
Mòdul III: Catàleg de serveis i prestacions: definició, finalitat, contingut, intensitats i incompatibilitats.
Mòdul IV: Informe social d’Entorn i diferents tipus d’informes socials segons cada procediment dins del sistema de dependència.
Mòdul V: Programa Individual d’Atenció (PIA): aprovació, contingut, seguiment i revisió.
Mòdul VI: Valoració i Instruments de Valoració: Òrgans competents, procediment i instruments BVD – EVE.
Metodologia: Les sessions es divideixen en una part teòrica mitjançant exposicions explicatives amb material audiovisual i escrit actualitzat sobre els diferents mòduls del curs. A més, es combinarà amb una part pràctica que es dedica a la realització de supòsits pràctics de l’exercici professional, test i la utilització dels documents, instruments i tècniques pròpies de la disciplina del Treball Social en la tramitació i gestió de la dependència, tot això amb una metodologia participativa que fomente l’aprenentatge.
Avaluació: és obligatori assistir a les sessions presencials
Docent: José Miguel Ramirez. Diplomat i Graduat en Treball Social per la Universitat de València. Premi Extraordinari de Diplomatura en Treball Social. Màster Universitari Benestar Social: Intervenció Familiar. Universitat de València. Premi Extraordinari de Màster Universitari. Treballador Social dels Serveis Socials d’Atenció Primària Bàsica – Servei d’Atenció a la Dependència de l’Ajuntament d’Almassora (Castelló). Àmplia experiència amb més de vint anys d’exercici professional en l’àmbit dels Serveis Socials, persones majors, familiars d’afectats/des per patologies, dependència i diversitat funcional. Professor associat Departament Sociologia i Antropologia Social – Facultat de Ciències Socials – Universitat de València. Doctorant de quart curs del Programa de Doctorat en Ciències Socials Universitat de València.Docent en cursos de Valoració de la Dependència, resolució de casos pràctics, preparació d’oposicions, etc Ponent en jornades, seminaris, cursos i taules redones. Publicacions en Revistes Científiques de caràcter Social.
Curs gratuït. Finançat per l’Institut Valencià de Formació, Investigació i de Qualitat en Serveis Socials